Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αναλυση πρεμιέρας - Σχόλια

Aν δεν έχετε δει το διπλό επεισόδιο, ΜΗΝ διαβάσετε παρακάτω :
Η ιστορία μας ξεκινάει το 2147. Η Γη είναι σχεδόν κατεστραμμένη και για όλα φταίει ο άνθρωπος. Για να κυκλοφορήσει κάποιος έξω από το σπίτι του χρειάζεται μάσκα οξυγόνου. Η πανίδα είναι πολύ σπάνια. Μια 5μελή οικογένεια ζει σε ένα διαμέρισμα παράνομα. Οι νόμοι λένε ότι κάθε σπίτι πρέπει να έχει μέχρι 4 μέλη. Όταν η αστυνομία τους ανακαλύπτει, ο πατέρας ( Τζιμ ) προσπαθεί να υπερασπιστεί την 3χρονη κόρη του χτυπώντας έναν αστυνομικό. Έτσι φυλακίζεται και η ποινή του είναι για 6 χρόνια. 2 χρόνια μετά, η οικογένεια αποφασίζει να πάει στην Τέρρα Νόβα. Το πρόβλημα είναι ότι τους δέχονται μόνο τα 3 μέλη τους. Έτσι η 5χρονη πλέον κόρη τους, Ζώη, και ο πατέρας που δραπετεύει, αναγκάζονται να μπουν παράνομα στην Τέρρα Νόβα! 22 χρόνια πριν, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μπορούν να πάνε πίσω στον χρόνο 85εκ. χρόνια. Μέσα από μια μηχανή, καταφέρνουν και ταξιδεύουν στην Τέρρα Νόβα. Η Γη πλέον είναι καταπράσινη, με ποτάμια, καταρράχτες και πλούσια βλάστηση, αλλά και με απειλές δεινοσαύρων! Εκεί, στην Τ.Ν., σε μια αποκία που δημιουργήθηκε ώστε να σωθεί ο πλανήτης, κουμάντο κάνει ο Διοικητής Τέιλορ! Απληστία, πόλεμος, άγνοια είναι λέξεις που δεν θέλουν να υπάρχουν στην Τέρρα Νόβα.
Η Ελίζαμπεθ, μητέρα της οικογένειας, είναι γιατρός με πολλές ειδικότητες και αμέσως πιάνει δουλειά εκεί. Ο Τζιμ αναλαμβάνει πόστο στον αγροτικό τομέα για λίγο, μέχρι που ο Τέιλορ καταλαβαίνει ότι τον χρειάζεται περισσότερο στην ασφάλεια, αφού δούλευε παλιότερα ως αστυνομικός. Ο γιος τους, Τζος, είναι ένας ατίθασος 17χρονος και την πρώτη του μέρα στη Νεα Γη κάνει παρέες που τον οδηγούν σε απαγορευμένα μέρη έξω από την Τερρα Νοβα.


Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι ότι ενώ ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο, δεν μπορούν να να αλλάξουν το μέλλον τους καθώς βρίσκονται σε μια νέα ακουλουθία χρόνου, και όχι στην ίδια όπως αναλύει η έξυπνη της οικογένειας, Maddy, η 15χρονη κόρη τους.

Οι Σίξις, είναι ένα μέρος ενός άλλου οικισμού που σχίστηκε από την Τέρρα Νόβα. Τους αποκαλούν έτσι γιατί ήρθαν με το 6ο προσκύνημα. Αυτοί από την αρχή είχαν κάποιο σχέδιο. Έκλεβαν όπλα από την αποικία, και μόλις κατάλαβαν ότι τους κατάλαβαν έτρεξαν μακρυά από την Τέρρα Νόβα παίρνοντας μαζί μέρος εξοπλισμού. Έτσι υπάρχει ένας πόλεμος μεταξύ των 2 αποικιών. Αρχηγός των "Άλλων" η Μίρα!

Το επεισόδιο συνεχίζεται με την διάσωση του Τζος και της παρέας τους από κάποιους δεινόσαυρους. Ένας απ'αυτούς πέθανε.

Η παρέα του Τζος έχει ανακαλύψει κάποια περίεργα σύμβολα σε μια απαγορεύμενη γι'αυτούς περιοχή, που όπως αποκαλύπτεται στο τέλος τα σχεδιάζει ο χαμένος γιος του Τέιλορ. Κάθε φορά που πλησιάζει σε μια απάντηση τα βάζει εκεί ώστε να τα δεί ο πατέρας του, και να του θυμίζει τον πραγματικό λόγο ύπαρξης της Τέρρα Νόβα, όπως λέει η Μίρα. Αν ελέγχεις το παρελθόν, ελέγχεις και το μέλλον!




Μια πολύ ωραία σειρά μόλις ξεκίνησε και ευχόμαστε να εξελιχθεί σε έπος.




Περιμένουμε τα σχόλια σας για το πως σας φάνηκε το επεισόδιο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου